kaninkamrat

Alla inlägg den 12 april 2020

Av kaninkamrat - 12 april 2020 08:00

Sedan något halvår tillbaka, har jag förmånen att få jobba hemma. Det är verkligen ett privilegium; jag sparar tid när jag slipper resa, och pengar också. Dessutom har jag fler stunder tillsammans med kaninerna, vilket både de och jag uppskattar.


Innan jag kunde börja jobba hemma var det dock mycket praktiskt att fundera kring. Jag behövde en arbetsplats med skrivbord och en uppkoppling av laptopen med kabel till fiberuttaget. Eftersom fiberuttaget är längst in i Sagas och Alfons del av lägenheten (bakom kompostgallret dessutom) grubblade jag dag och natt på hur jag skulle få plats och hur jag skulle skydda all el som var bakom ett stort skåp. Dessutom var jag lite fundersam på ifall Saga och Alfons skulle gilla att ha mig därinne, de som är vana att sköta sig själva lite mer än Bosse och Tova. Faktiskt tog det ett par månader innan jag hade allt på plats och då hade jag möblerat om många gånger och förbrukat runt 100 buntband. Resultatet blev en liten men effektiv arbetsplats med en bokhylla som har galler på framsidan och ett skrivbord framför. All el är ovanpå bokhyllan och jag har sett till att inte ens det olympiska hoppet Saga kan ta sig upp dit. När jag jobbar och är online, vrider jag skrivbordet lite så att allt som syns i webbkameran är mig och väggen (hur mycket jag än älskar kaninerna, får de inte vara med på jobbet så att säga). De första dagarna, var Saga irriterad över att jag var på deras revir och knuffade hårdhänt på mina fötter under skrivbordet. Nu har hon motvilligt accepterat min närvaro och lägger sig ibland där och sover. Tyvärr blir kaninerna ibland störda av min skrivbordslampa som jag måste ha tänd, men då hänger jag en filt över deras gryt där de är just då och det fungerar bra.


En extra stor bonus med min nya arbetsplats är att jag kommit mycket närmare Saga och Alfons, de kommer springande nu när jag gör dem sällskap. Och bättre kaninjobb kan man väl inte ha än att sitta vid ett skrivbord med en kanin som sover på ens fötter.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards