kaninkamrat

Alla inlägg den 4 september 2016

Av kaninkamrat - 4 september 2016 18:05

Anledningen till att jag startat bloggen kaninkamrat är att jag med den hoppas kunna ge en annan bild av kaniner än vad vi kanske är vana vid. Kaniner är ett underskattat husdjur. De köps ofta som leksaker till barn, de vanvårdas och när man tröttnat, slängs de i värsta fall ut i en brutal natur som de aldrig tidigare haft kontakt med eller vet hur de ska överleva i.


Kaniner kräver en hel del omvårdnad, vilket man måste vara medveten om som blivande ägare. De är känsliga. Lyfts de på fel sätt, kan de bryta ryggen. Magproblem är vanliga på grund av oriktig utfordring. Trånga och smutsiga burar kan orsaka sjukdomar. Understimulerade kaniner kan bli deprimerade.


En väl hanterad kanin, kan däremot ge tusenfalt igen. Den är mer än ett husdjur: den är en familjemedlem, som inget hellre vill än att få vara en del av sin ägares liv. Kaniner är smarta, roliga och nyfikna. De är kärleksfulla, gosiga och sociala. De är så mycket mer än detta, vilket jag kommer att ge exempel på i bloggen.


Kaninkamrat har som främsta uppgift att väcka tankar om förhållandet mellan kaniner och människor, och visa på hur vi kan leva bättre tillsammans. Dessa tankar bygger helt och hållet på mina egna erfarenheter och det finns ingen garanti för att det som fungerar för mig och mina kaniner fungerar för andra. Observera att kaninkamrat inte tar ansvar för riktigheten i faktainnehållet i bloggen. Jag själv har ingen formell utbildning inom djurhållning. Min kunskap är baserad på mina personliga upplevelser (vilka inte behöver vara allmängiltiga) och på information (vilken inte behöver vara korrekt) som jag har tagit del av från människor med erfarenhet av kaniner. I de fall källor finns till informationen, refereras de till i det aktuella inlägget.


Bloggen uppdateras en gång i veckan, på söndagar.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards